Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні залишилося декілька тижні або місяців: NBC видало новий похмурий прогноз щодо війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні залишилося декілька тижні або місяців: NBC видало новий похмурий прогноз щодо війни

На Заході вважають, що без допомоги США Україна зможе давати відсіч російській агресії від декількох тижнів до декількох місяців

20 січня 2024, 10:18 comments12518
Поділіться публікацією:

Україна може програти війну проти Росії протягом кількох тижнів або місяців. Це станеться, якщо США й надалі зволікатимуть з наданням Києву нового пакету військової допомоги. Як інформує портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "NBC News".

Україні залишилося декілька тижні або місяців: NBC видало новий похмурий прогноз щодо війни

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, представники Білого дому повідомили лідерам Конгресу, що без допомоги США існує ризик перемоги Росії у війні проти України найближчим часом. Згідно із заявою, в України найближчими тижнями закінчаться деякі засоби протиповітряної оборони та артилерії.

При цьому один із співрозмовників "NBC News" назвав оцінку Білого дому "неймовірно суворою".

При цьому американські та західні розвідники припускають, що війна Росії проти України триватиме "ще довго", незалежно від того, що відбудеться цього року в американській політиці. Оцінки відрізняються, але практично всі вони припускають, що бойові дії триватимуть ще як мінімум два роки. Це досить довго, щоб пережити перший термін президента США Байдена.

Деякі американські та західні чиновники розповідають, що бойові дії в Україні можуть тривати ще п'ять років. Адже наразі немає підстав стверджувати, що сторони хоча б трішки наблизилися до того, щоб почати переговори про припинення бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США демократи та республіканці намагаються знайти консенсус щодо міграційної політики, що відкриє шлях до ухвалення законопроєкту про макрофінансову допомогу Україні. І, як запевняє президент Джо Байден, є позитивні зрушення. У свою чергу, в ЄС у рамках підготовки до саміту Європейської ради (1 лютого) йде робота над тим, щоб було прийнято позитивне рішення про виділення фінансової підтримки Україні в розмірі 50 млрд євро (за програмою Ukraine Facility). Про що говорить те, що відбувається? Які рішення, швидше за все, будуть ухвалені Штатами та ЄС? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини