Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні передали підводні дрони та мобільні лабораторії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні передали підводні дрони та мобільні лабораторії: подробиці

ЗСУ отримають 10 безпілотних підводних апаратів та дві мобільні лабораторії

26 листопада 2022, 11:35 comments1711
Поділіться публікацією:

Рада міністрів Бельгії 25 листопада затвердила новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть десять підводних безпілотників та дві мобільні лабораторії. Про це заявила глава Міноборони Бельгії Людовін Дедондер, передає портал "Коментарі" з посиланням на "LeSoir".

Україні передали підводні дрони та мобільні лабораторії: подробиці

Підводні дрони. Фото: з відкритих джерел

Повідомляється, що безпілотники можуть виявляти всі загрози під водою, починаючи від мін і закінчуючи будь-яким шпигунським обладнанням. Ця високотехнологічна зброя має допомогти Україні в обороні її території. Бельгійська армія вже має таке озброєння.

Також Бельгія надасть українським захисникам мобільні лабораторії, які можна "розгорнути поблизу хімічного, бактеріологічного, радіологічного або ядерного інциденту".

Міністр наголосила, що ці лабораторії також можуть бути розгорнуті в районах стихійних лих, де зруйновано лікарні та пологові будинки.

Крім того, за словами Дедондер, бельгійські військові розпочнуть навчання українських військових. Вона уточнила, що близько 100 інструкторів приєднаються до європейської місії військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine).

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Офісі президента назвали два головні ресурси Росії у війні проти України

Раніше "Коментарі" писали – секретар РНБО України Олексій Данилов заявив про переломний момент у війні та наголосив, що наша країна не піде на переговори з Росією на шкоду своїм національним інтересам. Однак про необхідність переговорів говорять все частіше, зокрема на Заході. І російський ракетний терор – явно про це. Як ситуація довкола "переговорного кейсу" може розвиватися далі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини