Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні передадуть ще чотири танки Leopard 2
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні передадуть ще чотири танки Leopard 2

"Танкова коаліція" продовжує допомагати Україні

24 лютого 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

Україна отримає ще чотири танки Leopard 2 у рамках військової допомоги. Як повідомляють "Коментарі", з посиланням на УП, про це на спеціальному брифінгу в п'ятницю оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Україні передадуть ще чотири танки Leopard 2

Трюдо обіцяє ще танків для України

"Сьогодні Канада оголошує нову військову допомогу друзям в Україні. Ми передамо чотири додаткові танки Leopard 2 Збройним Силам України, а також одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину", — сказав Трюдо. Він додав, що українська сторона також отримає 5000 боєприпасів калібру 155 міліметрів, які "допоможуть ЗСУ продовжити боротьбу за свободу та територіальну цілісність України".

Таким чином, загальний внесок Канади у "танкову коаліцію" вже становить вісім танків Leopard 2.

Нагадаємо, що сьогодні до Києва вже прибули перші чотири Leopard 2 із Польщі . Їхні фото опублікував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. "Танки Leopard 2 вже в Україні. Цей рік має стати роком нашої перемоги. Дякую Уряду Польщі та нашим партнерам, які наближають цей день, — написав Шмигаль. — Рік тому танки заїхали в Україну, щоб позбавити українців свободи. Сьогодні в Україну також заїхали танки, але для того, щоб свободу захистити".

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, який сьогодні перебуває у Києві, на спільній із Володимиром Зеленським прес-конференції заявив, що незабаром в Україну надійдуть ще 60 танків PT-91 Twardy .

"Ми можемо передати наші чергові танки Leopard дуже швидко. Але вже днями ми передамо дуже добрі танки PT-91 і чергові 60 танків приїдуть в Україну", — заявив Моравецький.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини