Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україні необхідно знизити споживання електроенергії на 25%, - Шмигаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні необхідно знизити споживання електроенергії на 25%, - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що такий захід дозволить мінімізувати віялові відключення електроенергії.

12 жовтня 2022, 17:44
Поділіться публікацією:








Україна має скоротити споживання електроенергії на 25%, щоб уникнути віялових відключень. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабміну .

Україні необхідно знизити споживання електроенергії на 25%, - Шмигаль

Денис Шмыгаль. Фото: 5 канал


За словами глави уряду, ця економія особливо актуальна для вечірнього годинника — з 17:00 до 22:00. Стосуються цих заходів усіх регіонів України.


Шмигаль зазначив, що 11 жовтня економія у вечірні години склала 10%, і подякував місцевій владі та представникам громад, які "відповідально поставилися до зменшення електроспоживання". Водночас він дав зрозуміти, що таких заходів недостатньо і заощаджувати треба більше.


"Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання і в зазначений період вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади", — заявив прем'єр-міністр, зазначивши, що такі заходи дозволять мінімізувати застосування графіків відключення.




Як повідомляло видання "Коментарі", обмежити споживання електрики українців просять уже не вперше. Так, 11 жовтня з аналогічним проханням до громадян виступив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко .


Причиною необхідності економити електроенергію стали масовані ракетні обстріли об'єктів критичної інфраструктури України 10-11 жовтня, внаслідок яких цілі області залишалися без світла.  


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що українців просять заощаджувати електрику . Цей опалювальний сезон стане найскладнішим в українській історії. Тому українцям потрібно почати економити електроенергію та перенести її активне споживання на ніч.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини