Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українців попереджають про можливе відключення світла: коли будуть віялові відключення
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попереджають про можливе відключення світла: коли будуть віялові відключення

У різних регіонах України можливі віялові відключення електрики

19 жовтня 2022, 21:10
Поділіться публікацією:

19 та 20 жовтня у різних областях нашої країни можуть бути віялові відключення електроенергії. Вони потрібні для того, аби спростити відновлення зруйнованої російськими окупантами інфраструктури. Таку заяву зробив радник міністра енергетики України Олександр Харченко під час свого виступу в ефірі національного телемарафону.

Українців попереджають про можливе відключення світла: коли будуть віялові відключення

Віялові відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

"Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри. Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено, і, на жаль, за новими даними, близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені.  Тому потрібно очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу", — розповів Харченко.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Міненерго повідомили, коли з'явиться світло та чи будуть віялові відключення. Фахівці продовжують відновлювати, пошкодженну обстрілами російської армії, енергетичну інфраструктуру. Намагаються оперативно повенути світло до усіх будинків. Таку заяву зробили у прес-службі Міністерства енергетики України. Рішення про аварійне відключення приймають в залежності від ремонтних робіт. Окрім цього,  у відомстві наголосили, що зменшення рівня навантаження на енергетичну систему, дозволяє швидко відновити проблемні ділянки та скоротити термін відключень.

 Також "Коментарі" писали про те, що жителів Тернополя та області попереджали про відключення світла.17 жовтня, через атаки російських окупантів, у Тернополі та області можуть статися аварійні відключення світла. Мер міста  Сергій Надал повідомив, що люди можуть лишитися світла через пошкодження електромереж у сусідніх регіонах внаслідок обстрілів РФ
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини