Головна Новини Суспільство Війна з Росією Українці в окупації ризикують втратити житло: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці в окупації ризикують втратити житло: що відомо

У мешканців окупованих територій росіяни погрожують відбирати нерухомість

22 лютого 2024, 20:52
Поділіться публікацією:

Під час перевірок мешканців тимчасово окупованих територій росіяни вимагають показувати перереєстрацію нерухомості згідно із законодавством РФ. Якщо власники демонструють українські документи на помешкання, загарбники погрожують відібрати нерухомість.   

Українці в окупації ризикують втратити житло: що відомо

Окупанти погрожують відбирати житло в українців. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Центр національного спротиву, окупанти продовжують рейди на тимчасово окупованих територіях, під час яких перевіряють телефони на наявність інформації про можливу співпрацю з Силами оборони. У людей також запитують російський паспорт.

Зазначається, що останнім часом ворог приділяє все більше уваги, чи оформлені у людей документи відповідно до російського законодавства.

За даними Центру спротиву, якщо нерухомість в окупації не зареєстрована відповідно до вимог ворога, її погрожують конфіскувати та віддати російським військовим або росіянам, які приїхали працювати на захоплені території. 

Центр національного спротиву закликав передавати інформацію про зрадників та представників окупаційних адміністрацій, які  дотичні до відповідних незаконних дій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для перемоги у війні над Росією Україна повинна зробити своїми пріоритетами перехід до оборони, відновлення боєздатності армії та завдання ударів по найбільш вразливих місцях російської армії. На думку старшого наукового співробітника Фонду Карнегі Майкла Кофмана, для збереження шансів на перемогу над РФ Україна має керуватися принципом "утримуй, розбудовуй, бий". 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники почали перекидати на інші ділянки фронту свої підрозділи з окупованого міста Авдіївка Донецької області. найближчим часом варто очікувати ускладнення ситуації на південному фронті у Запорізькій області та Харківському напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини