Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна звільнила з російського полону 20 військовослужбовців
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна звільнила з російського полону 20 військовослужбовців

Серед звільнених воїнів 14 – бійці ЗСУ, четверо – з територіальної оборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець Військово-морських сил. Натомість віддали 20 росіян.

13 жовтня 2022, 17:50
Поділіться публікацією:








20 українських військовослужбовців було звільнено з російського полону. Про це у четвер, 13 жовтня, заявив голова Офісу президента (ОП) Андрій Єрмак.  

Україна звільнила з російського полону 20 військовослужбовців

Українські військовослужбовці. Фото: Андрій Єрмак


Єрмак зазначив, що серед звільнених воїнів 14 – бійці ЗСУ, четверо – з територіальної оборони, один нацгвардієць та один військовослужбовець Військово-морських сил ЗСУ. Наразі всі вони проходять медичне обстеження.


"Черговий обмін полоненими, чергові миті радості та усвідомлення того, що сьогодні для багатьох сімей буде один із найкращих днів у житті. Вдалося звільнити 20 людей. Це 20 історій українських героїв", — написав голова ОП.
 


Україна звільнила з російського полону 20 військовослужбовців - фото 2


Єрмак також пообіцяв, що інших українських військових, які зараз перебувають у російському полоні, також буде звільнено.




У Міноборони РФ, у свою чергу, заявили, що під час чергового обміну військовополоненими до Росії повернулися 20 російських військовослужбовців.


Видання "Коментарі" повідомляло, що 11 жовтня також відбувся обмін, під час якого з російського полону звільнили 32 українських військових . Йдеться про офіцерів, сержантів і солдатів ЗСУ, зокрема тих, хто вважався раніше зниклим безвісти.


Значно більший обмін полоненими, нагадаємо, пройшов 21 вересня. Тоді українській стороні вдалося звільнити 215 українських полонених , серед яких, зокрема, захисники "Азовсталі". Натомість країні-агресору віддали 55 військовослужбовців ЗС РФ та колишнього нардепа від "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Обміну сприяв президент Туреччини Реджеп Ердоган, п'ять командирів "Азова" залишилися у Туреччині до кінця війни під особисті гарантії. Такою була умова російської сторони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини