Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна змінює свою військову стратегію: із чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна змінює свою військову стратегію: із чим це пов'язано

Завдяки тому, що Україна отримала від союзників далекобійну зброю, просування російських військ сповільнилося.

14 серпня 2022, 10:07 comments1012
Поділіться публікацією:

Україна після отримання нового озброєння великою дальністю змінює свою військову стратегію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Україна змінює свою військову стратегію: із чим це пов'язано

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

За інформацією видання, починаючи з весни і закінчуючи початком літа, українська армія постійно зазнавала потужного артилерійського обстрілу, внаслідок чого на Донбасі ЗСУ доводилося відступати зі своїх позицій, втрачаючи до 200 військових на день. Лише останні тижні Україна кардинально змінила свою стратегію. Завдяки тому, що Київ отримав потужну далекобійну зброю, Україні вдалося як мінімум уповільнити поступ Росії. Це вдалося досягти завдяки ударам у глибокому тилу супротивника.

Українські захисники виснажують бойовий потенціал Росії, фактично зупинилося просування Москви на Сході та виникли серйозні проблеми на Півдні.

Як приклад NYT наводить серію вибухів на авіабазі в анексованому Криму, а також підрив усіх мостів у тимчасово окупованій Херсонській області.

Аналітики видання вважають, що нова стратегія дає позитивні результати. Хоча досі українцям не вдалося деокупувати важливі населені пункти, але вдалося сповільнити поступ Росії в глиб України. Також вдалося досягти збереження живої сили, уникнути великих втрат, що було дуже болісно для України у перші місяці повномасштабного вторгнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у британській розвідці розкрили нову мету Росії на Донбасі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому США тягнуть із визнанням РФ державою-спонсором тероризму – чим загрожує це рішення Москві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

14 серпня 2022, 10:03

Так, дійсно. Завдяки мудрому керівництву товариша Єрмака, ми маємо все більше успіхів. Тому перемога близько. Всього, десь років за 20 - 30 переможемо. А якщо ні, то дорого обміняємо своє життя. Загинемо "до останнього українця", але і багато ворогів заберемо з собою у пекло. Така наша героїчна, православна доля.


Новини