Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна зіткнеться з новою загрозою: NYT розповів, яке рішення належить ухвалити Зеленському
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна зіткнеться з новою загрозою: NYT розповів, яке рішення належить ухвалити Зеленському

За інформацією NYT, зниження призовного віку може поставити Україну під загрозу

12 лютого 2024, 13:34
Поділіться публікацією:

Зниження призовного віку в Україні в майбутньому може поставити під загрозу безпеку та економіку країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "The New York Times".

Україна зіткнеться з новою загрозою: NYT розповів, яке рішення належить ухвалити Зеленському

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

У статті про те, як Україна шукає спосіб поповнити лави ЗСУ, а також забезпечити відпочинок військовослужбовцям, які від початку повномасштабної війни захищають країну, йдеться, що зниження призовного віку дозволить відправити в бій "стрункіших і здоровіших солдатів", проте це створить довгострокові ризики на підтримку чисельності населення України.

"Як і в більшості колишніх радянських республік, в Україні мало 20-річних, тому що народжуваність різко впала під час глибокої економічної депресії 1990-х років. Через цей демографічний спад зараз в Україні втричі більше чоловіків у віці 40 років, ніж у віці 20 років", — зазначають журналісти.

Призов до армії більшої кількості чоловіків віком 20 років, враховуючи ймовірні втрати у боях, може призвести до скорочення народжуваності. Це, у свою чергу, через десятиліття призведе до скорочення числа чоловіків призовного та працездатного віку, поставивши під загрозу безпеку та економіку країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі обговорення нового проекту закону про мобілізацію в суспільстві не припиняються дискусії щодо того, чи варто знижувати мобілізаційний вік до 25 років і нижче, щоб зробити наше військо ефективнішим на полі бою. Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки військових експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – це велика проблема: The Times назвав середній вік бійця ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

12 лютого 2024, 13:48

В Україні достатньо блатних: мільйон юдейців; більше 35 000 попів; 2 млн чиновників; 700 000 спец пенсіонерів. У Києві 4 млн ухилянтів. Хоча, а какая разница? У світі зникає 52 млн країна розікрадена юдейцями та бандерівською нацистською вишиватою.


Новини