Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна запобігла великому наступу Росії: деталі від Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запобігла великому наступу Росії: деталі від Зеленського

Наступ України на Курську область зупинив спробу Росії вторгнутись в Сумську область, вважає Зеленський.

25 серпня 2024, 16:28
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки військовій операції у Курській області, Україна змогла зірвати наступ Росії на Сумську область. За словами Зеленського, Кремль готував наступ на Сумщину після того, як ЗСУ зупинили спробу Росії захопити Харків.

Україна запобігла великому наступу Росії: деталі від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв'ю представникам індійських ЗМІ розповів про причини українського наступу на територію Росії та бої в Курській області. За словами президента, Росія підготувала вторгнення на Харківщину під час якого хотіла захопити обласний центр — Харків. Однак, після того, як українські військові зупинили наступ РФ Москва планувала нову атаку.

"А наступний їхній крок був — і вони вже все підготували на півночі нашої держави — якраз з боку міста Суми, з боку Курської області", — сказав Зеленський.

Президент пояснює, що різниця в наступу РФ на Харківську область та їх частковий прорив став можливий, через те, що Україна не завдала удару по російських територіях, як це сталось в Курській області.

"І різниця в тому, що ми превентивно це зробили, щоб вони не захопили наше місто. І ми раніше це змогли зробити", — додав Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський заявив про готовність України до мирних переговорів. Однак, за словами президента, Україна не піде на територіальні поступки, а сам Путін не хоче йти на переговори.

Також "Коментарі" писали про Віктора Ющенка, який вважає, що зупинка на кордонах 1991 року буде великою помилкою України у війні. Колишній президент України пояснив, якою має бути повна перемога над Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини