Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський зробив заяву про мирні переговори з Росією: назвав умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський зробив заяву про мирні переговори з Росією: назвав умови

Володимир Зеленський вважає, що Нарендра Моді більше хоче мирних переговорів, ніж російський диктатор Володимир Путін.

25 серпня 2024, 15:40 comments10328
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot









Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова обговорити ідеї щодо мирного закінчення війни. Однак за словами президента, такі пропозиції мають бути засновані на українських цінностях та демократії. 

Зеленський зробив заяву про мирні переговори з Росією: назвав умови

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський з нагоди приїзду прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді, дав інтерв'ю представникам індійських ЗМІ. Під час розмови, Зеленський розповів, що розмовляв з Моді про мирні переговори, зокрема готовність України до них. Однак президент пояснив, що Україна не готова йти на територіальні поступки.

"Звичайно, він говорив про мир, і ми будемо раді обговорити його ідеї, ми будемо раді поговорити про це. Але ми не готові використовувати наші території як один із варіантів пропозиції. Ми не міняємо людей на пропозиції і території на пропозиції, і наші цінності, і нашу свободу, і нашу демократію. Ми не готові цим жертвувати, і це абсолютно зрозумілі аспекти", — сказав Зеленський.

За словами Зеленського, прем'єр-міністр Моді набагато більше хоче мирних переговорів для закінчення війни ніж російський диктатор Володимир Путін.

"Проблема в тому, що Путін не хоче цього (миру). Я не знаю, що вони там говорять, які деталі з Путіним тощо, але я сказав прем'єр-міністрові: "Дивіться, з ким ви спілкуєтеся. Ви говорите з ним, він говорить вам, що хоче миру, і водночас, коли він говорить, що хоче миру, він атакує лікарню", — додав Зеленський.

Нагадаємо, що 8 липня прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді здійснив візит до Росії, де зустрівся з Путіним. В цей де день Росія завдала ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Моді розповів, як можна закінчити війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію Індії на різкі слова Зеленського щодо візиту Моді до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини