Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна закликає створити кіберструктуру для захисту від російських атак
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна закликає створити кіберструктуру для захисту від російських атак

Українські чиновники пропонують створити "Кібер ООН", організація, яка зможе захистити світ від хакерських атак Росії.

16 січня 2023, 18:41
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Голова Держспецзв’язку України Юрій Щиголь закликає створити глобальну організацію, яка мала б змогу протистояти російським загрозам у кіберпросторі. Нова організація вже отримала попередню назву — "Кібер Організація Об’єднаних Націй". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне видання Politico.

Україна закликає створити кіберструктуру для захисту від російських атак

Україна пропонує створити Кібер ООН. Фото з відкритих джерел

Нова організація допомагала б швидко обмінюватись інформацією про російську агресію в кіберпросторі, адже Росія продовжує атакувати Україну ракетами разом з хакерськими атаками.

"Що нам дійсно потрібно в цій ситуації, так це хаб або місце, де ми можемо обмінюватися інформацією, підтримувати один одного та взаємодіяти", — говорить голова Держспецзв’язку України Юрій Щиголь.

Щиголь запевняє, що Росія завдає постійних ударів по системах супутникового зв’язку, енергетичним системам, сайтам та іншим об’єктам у кіберпросторі.

"Кібератаки стануть такими ж потужними або, можливо, навіть потужнішими, ніж звичайні атаки, а наслідки кібератак настільки масштабні, що не варто недооцінювати наслідки", — сказав Щиголь.

Цікаво, що дії Кремля в кіберпросторі досить легко знайти. Так Сенат Польщі та парламент ЄС зазнав атак, коли визнав Росію країною, що спонсорує тероризм. А в серпні зазнав атаки український сайт з атомної енергетики, коли опублікував інформацію про можливе ядерне випромінювання з ЗАЕС, яку окупували росіяни.

Як запевняє Юрій Щиголь більшість українських союзників згодні з запропонованою ідеєю щодо пошуків безпечної роботи в кіберпросторі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відома мета російських кібератак на українські структури.

Також "Коментарі" писали про те, що українські хакери зламали російські телеканали.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини