Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відома мета російських кібератак на критичні послуги в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома мета російських кібератак на критичні послуги в Україні

"Чим довше Росія веде цю війну, тим важче буде цьому українському народу", - каже представник АНБ.

13 січня 2023, 18:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після постійних невдач на військовому фронті, російські війська посилюють свій тиск на цивільне життя українців, зокрема це стосується електрики та інтернет послуг. Яка мета таких дій росіян? Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Відома мета російських кібератак на критичні послуги в Україні

Росія посилює кібератаки на Україну. Фото з відкритих джерел

Кремль планує зламати опір цивільних громадян з середини. Саме для цього росіяни здійснюють масштабні терористичні запуски ракет. Окрім того, Росія збільшує тиск у кіберпросторі атакуючи урядові та цивільні сайти.

"Новий наступ, покликаний зламати волю звичайних громадян і переломити хід війни", — пише Politico.

Видання зазначає, що впродовж останніх 12 місяців Російська Федерація посилює свій тиск.На початку війни росіяни атакували супутникову компанію Viasat, що порушило зв'язок для українських військових.

За 2022 рік Україна зазнала понад 2 тис. кібератак з боку Росії. 300 атак були здійсненні на сектор оборони, а 400 – на сектори цивільного життя, включно з комерційним, енергетичним та фінансовим напрямками. Ще 500 атак Росія направила на урядовісайти України.

"Чим довше Росія вестиме цю війну, тим важче буде українцям і тим більш уразливими вони будуть до руйнівних кібератак на критичну інфраструктуру", — заявив директор відділу кібербезпеки АНБ Роб Джойс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські хакери зламали російські телеканали та показали на них звернення Арестовича. Радника Офісу президента України розповів про економічні проблеми в Росії.

Також "Коментарі" писали про закриту зустріч, яка пройшла в Туреччині, одна з російських республік хоче вийти зі складу РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини