Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вже втратила понад 60% американських танків Abrams: ексклюзивні подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вже втратила понад 60% американських танків Abrams: ексклюзивні подробиці

Українські військові не задоволені технічними характеристиками американських танків

24 серпня 2024, 00:45
Поділіться публікацією:

Україна вже втратила 20 із 31 американських танків Abrams, пише Military Watch Magazine.

Україна вже втратила понад 60% американських танків Abrams: ексклюзивні подробиці

ЗСУ втратили більшість танків Abrams. Фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, що в Курській області російська армія знищили один танк M1A1 Abrams.

Зазначається, що раніше танки Abrams ЗСУ використовували в районі міста Авдіївка.

З моменту поставок в Україну наприкінці 2023 року загальні втрати танків Abrams досягли 20 із 31, причому всі втрати відбулися за останні шість місяців, пише видання

При цьому наголошується, що заміна танків Leopard йде з усієї Європи, насамперед з Іспанії, однак малоймовірно, що США здійснюватимуть подальші поставки танків Abrams.

Видання також пише, що українські військовослужбовці висловлюють невдоволення технічними характеристиками танка Abrams через уразливість до російського вогню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головна причина успіхів РФ на Покровському напрямку — виснаження і брак бійців у ЗСУ. Про це виданню The Economist розповіли українські військові. За їхніми словами, є й інші причини успіхів росіян — перевага РФ у снарядах, російська тактика невеликих піхотних атак, КАБи, нові типи радіоелектронної боротьби, що застосовуються Росією, та "ідіотські" накази командування. Полковник Павло Федосенко розповів виданню, що першочергова причина – це все ж таки брак людей, які "не зроблені зі сталі".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ сповільнили наступальні дії у Курській області, на цьому напрямку настала стратегічна стабільність, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "На Курському напрямку настав час стратегічної стабільності. На рівні бригад йдуть бої за окремі населені пункти, але українці все ж бережуть сили та не повторюють практики цікавих, але безглуздих штурмів в стилі великого контрнаступу", — наголосив Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини