Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ посилила наступ на Покровськ: чому ворогу вдається просуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ посилила наступ на Покровськ: чому ворогу вдається просуватись

У росіян зберігається перевага на Покровському напрямку через брак бійців у ЗСУ

22 серпня 2024, 23:14
Поділіться публікацією:

Головна причина успіхів РФ на Покровському напрямку — виснаження і брак бійців у ЗСУ.

РФ посилила наступ на Покровськ: чому ворогу вдається просуватись

Росіяни продовжують наступати на Покровськ. Фото з відкритих джерел

Про це виданню The Economist розповіли українські військові.

За їхніми словами, є й інші причини успіхів росіян — перевага РФ у снарядах, російська тактика невеликих піхотних атак, КАБи, нові типи радіоелектронної боротьби, що застосовуються Росією, та "ідіотські" накази командування.

Полковник Павло Федосенко розповів виданню, що першочергова причина – це все ж таки брак людей, які "не зроблені зі сталі".

Як пише видання, у росіян на Покровському напрямку в 4 рази більше людей, а натомість українські бійці не отримують відпочинку, перебувають в окопах по 30-40 днів, а в деяких бувають навіть інсульти.

"Україна покладала великі надії на те, що раптовий наступ у Курській області послабить тиск РФ на Покровському напрямку. Однак наступ Росії тільки прискорився", — резюмує The Economist.

Видання припускає, що Росія розглядає захоплення Покровська як стратегічну мету, яка відкриває наступ на Дніпро і Запоріжжя.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що наступ ЗСУ на Курську область – абсолютно закономірний розвиток процесів, заявив політолог Тарас Жовтенко. "Чим довше триває війна, тим більше західні партнери розширюють рамку політичних дозволів. При цьому після надання кожного нового дозволу наші партнери завжди дивилися на реакцію Росії. І щоразу, спостерігаючи беззубу реакцію Кремля, партнери розуміли, що можна робити наступний крок", — зазначив політолог. За словами політолога, Курська операція демонструє, що Путін не спроможний захистити російську територію, не кажучи вже про підняття градусу протистояння та створення додаткових стратегічних загроз для Європи чи США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини