Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна втрачає жіночий потенціал: 1,5 мільйона працівниць виїхали за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втрачає жіночий потенціал: 1,5 мільйона працівниць виїхали за кордон

Українська економіка втратила менше чоловіків, ніж жінок – експерт

25 липня 2024, 17:50
Поділіться публікацією:

З початку війни більше українських жінок, ніж чоловіків, виїхало за кордон. Про це повідомив Гліб Вишлінський, керівник Центру економічної стратегії. За його словами, майже 1,5 мільйона жінок, які раніше працювали в Україні, зараз живуть і працюють за межами країни. 

Україна втрачає жіночий потенціал: 1,5 мільйона працівниць виїхали за кордон

Українська економіка втратила менше чоловіків, ніж жінок – експерт

Вишлінський пояснив, що війна сильно вплинула на жінок, які працювали до її початку. Він зазначив:

"Жінки, які зараз перебувають за кордоном, активно працювали до війни. Порівнюючи їхню кількість з чоловіками, які залишилися працювати на державу в армії або не можуть працювати через різні обставини, можна сказати, що економіка втратила більше жінок, ніж чоловіків".

Багато жінок виїхало з країни, шукаючи безпеки для себе та своїх сімей. Водночас, чоловіки частіше залишалися в Україні через заборону на виїзд або для захисту країни. Це призвело до недостатності кваліфікованих працівників у багатьох галузях, зокрема в освіті, медицині та торгівлі.

“Коментарі” також писали, що понад половина українців, які вимушено покинули країну через війну, не змогли адаптуватися до життя за кордоном і планують повернутися додому. Про це свідчать дані опитування Gradus Research..

Читайте також на порталі “Коментарі” — Український військовий та командир батальйону ударних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко заявив, що в Україні мають бути усі військовозобов'язані, незалежно від статі. За його словами, чоловіки і жінки мають ставати на військовий облік та брати участь у бойових діях з 23 років.                                                    



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини