Головна Новини Суспільство Біженці Більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном: причина

Понад половина українців, які вимушено покинули країну через війну, планують повернутися додому

25 липня 2024, 16:33
Поділіться публікацією:

Понад половина українців, які вимушено покинули країну через війну, не змогли адаптуватися до життя за кордоном і планують повернутися додому. Про це свідчать дані опитування Gradus Research..

Більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном: причина

Більшість українців не адаптувалися за кордоном і мають намір повернутися

Згідно з опитуванням, 64% українських мігрантів відчувають труднощі з адаптацією в країнах тимчасового перебування. Цей фактор є вирішальним для 55% респондентів, які висловили намір повернутися.

Що стримує і що мотивує?  

Цікаво, що попри бажання повернутися, 62% опитаних ще не визначилися з конкретною датою. Серед тих, хто найбільше прагне додому, – українці, які працюють віддалено на вітчизняні компанії (70%) та тимчасово непрацевлаштовані (68%).

Водночас, існують фактори, які стримують повернення. Більшість респондентів (60%) відчувають себе в безпеці за кордоном, а 65% впевнені у безпеці своїх дітей.

Більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном: причина  - фото 2

Основним чинником, який може спонукати українців до повернення, є гарантія стабільної роботи. Таку умову вказали 41% опитаних. Також значущими є фінансова підтримка (36% респондентів) і можливість облаштувати житло в безпечних регіонах країни (33%).

Посилення протиповітряної оборони може стати рішучим фактором для 27% опитаних, готових повернутися в разі покращення умов безпеки на території України.

Більшість українських біженців не адаптувалися за кордоном: причина  - фото 3

Раніше “Коментарі” писали, що в Україні лише 5,4% сімей заявили, що їх середньомісячний дохід перевищує 30 тис. гривень. Більшість українських сімей – понад 65% отримує менше як 18 тис. гривень щомісяця. Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова, які були зроблені на замовлення видання ZN.UA.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини