Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий заявив, що жінки мають воювати: назвав з якого віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий заявив, що жінки мають воювати: назвав з якого віку

Комбат Юрій Федоренко вважає, що жінки мають бути мобілізовані в Україні на рівні з чоловіками.

3 червня 2024, 15:02 comments1885
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Український військовий та командир батальйону ударних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко заявив, що в Україні мають бути усі військовозобов'язані, незалежно від статі. За його словами, чоловіки і жінки мають ставати на військовий облік та брати участь у бойових діях з 23 років.

Військовий заявив, що жінки мають воювати: назвав з якого віку

Військовий закликав до мобілізації жінок на рівні з чоловіками. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю Армія TV комбриг Юрій Федоренко пояснює, що якби українська нація була підготовлена до війни, знаючи основи військової справи, то більше людей стало б на її захист під час повномасштабного вторгнення Росії. За його словами, жінки мають бути військовозобов'язані на рівні з чоловіками.

"Я вважаю щиро, що всі українці мають бути військовозобов’язані — чоловіки, жінки. З 18 років. Участь у бойових діях мають брати після 23-х. Тобто не після 25-ти. От 24 роки — це саме те, що має бути. До цього часу кожен має мати  військово-облікову спеціальність, розуміти як воно працює", — пояснив Федоренко.

За його словами, за такої схеми підготовки Україна могла б мати більшу перевагу у війні, ніж та ситуація, яка є сьогодні.

"І тою кількістю людей, яка була б, ми могли б забезпечити набагато більший результат при меншій кількості втрат", — сказав Федоренко.

Зазначимо, що жінки певних спеціальностей зобов'язані до 16 липня стати на військовий облік, переважно це стосується медичної сфери. В Україні не має мобілізації жінок, проте жінки можуть добровільно потрапити в армію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ТЦК пояснили, чи будуть штрафувати жінок, якщо вони не стануть на військовий облік.

Також "Коментарі" писав про військового, який дав пораду щодо мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини