Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна встановила прикордонний знак на визволеній від Росії землі
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна встановила прикордонний знак на визволеній від Росії землі

Оборонці острова з українського прикордонного загону в перший день широкомасштабного вторгнення вказали напрямок руху "російському військовому кораблю"

12 серпня 2023, 22:16
Поділіться публікацією:

Сьогодні на острові Зміїний військовослужбовцями Ізмаїльського прикордонного загону разом з бійцями ГУР Міноборони встановлено прикордонний знак України. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України.

Україна встановила прикордонний знак на визволеній від Росії землі

Встановлення знаку

"Історичну справедливість відновлено військовослужбовцями Держприкордонслужби за повної підтримки військовослужбовців Головного управління розвідки МО, — сказано у повідомленні. - Разом з Дмитром Усовим та хлопцями віддали шану всім, хто звільняв Зміїний і хто звільняє кожен клаптик нашої землі. Україна неодмінно переможе!!!"

Як зазначили військові після встановлення прикордонного знаку на острові,  наступний прикордонний знак буде встановлено у визволенному Криму.

Острів Зміїний — острів у Чорному морі, що належить Україні та визначає її територіальні води. Житлові споруди на острові утворюють селище Біле Ізмаїльського району Одеської області.

Острів утворений міцними гірськими породами і має скелясті урвисті береги, висота яких сягає 4-5 метрів у північно-східній частині та 25 м у південно-західній. Найбільша висота — 41,3 м над рівнем моря. Береги острова загалом стрімкі, але існують і 4 пляжі.

Після звільнення острова в 2022 році Україна змогла відкрити судноплавство гирлом Бистре (глибоководний судновий хід "Дунай — Чорне море"). Таким чином, вдалось розблокувати шлях до українських Дунайських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ. У липні 2023 року, у річницю звільнення острова, росіяни тричі атакували острів. Зокрема, у ніч проти 13 липня ворожі літаки скинули фугасну бомбу. І в ніч проти 30 липня скинули ще дві авіабомби.

Тим часом, ще одна категорія населення отримала право виїзду з України.

Генштаб повідомив про успіх ЗСУ в Запорізькій області.

А Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху. 





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини