Головна Новини Суспільство Війна з Росією Генштаб повідомив про успіх ЗСУ в Запорізькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

Генштаб повідомив про успіх ЗСУ в Запорізькій області

В Запорізькій області Збройні сили України беруть штурмом ешелоновану оборони супротивника, з метою виходу до Азовського моря

12 серпня 2023, 20:36
Поділіться публікацією:

Генеральний штаб Збройних сил України в своєму вечірньому зведенні поінформував про "частковий успіх" українських захисників в Запорізькій області, де вони штурмують, можливо, найбільш заміновану ділянку фронту. Тут противник створив ешелоновану лінію оборони. Про це повідомляють "Коментарі".

Генштаб повідомив про успіх ЗСУ в Запорізькій області

Наші на околиці Роботіно

"Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, мали частковий успіх в районі Роботиного Запорізької області, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби", — сказано в зведенні Генштабу ЗСУ.

В Мережі опубліковані фото та відео, які підтверджують закріплення ЗСУ на околицях цього села. На відео можна бачити підбиту російську техніку.

Нагадаємо, що контроль над селом Роботине відкриває шлях на Токмак, який в свою чергу є проміжною точкою на дорозі до Мелітополя. Останній відкриває шлях до Криму.

До війни село входило до Токмацької міської громади Пологівського району Запорізької області. Населення становило 480 осіб. Село знаходиться за 39 км від райцентру, за 20 км від міста Токмак. У селі бере початок річка Балка Оріхова. Поруч проходить автомобільна дорога Т 0408, яка веде до Токмаку та Мелітополя.

Перед широкомасштабним вторгненням РФ до України в селі діяли бібліотека-філія, поштове відділення, фельдшерсько-акушерський пункт, магазин. Наразі село майже повністю зруйновано через постійні бойові дії. Більшість його мешканців виїхали з населенного пункта.

Тим часом, до Києва прибув начальник Штабу оборони Великої Британії.

Кулеба про заклики до переговорів із РФ: Зробимо все, щоб ці голоси згасли

А Вірменія запросила екстрене засідання Ради безпеки ООН щодо Карабаху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини