Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна встановила новий рекорд атаки по території Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна встановила новий рекорд атаки по території Росії

Дрон Головного управління розвідки України атакував об’єкт в Росії на рекордній відстані.

27 травня 2024, 09:17 comments1670
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Безпілотник української розвідки 26 травня здійснив удар по радіолокаційній станції дальнього виявлення цілей "Воронеж М", яка розташована у місті Орськ Оренбурзької області РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Українська правда".

Україна встановила новий рекорд атаки по території Росії

Дрон завдав удару по Росії з рекордної відстані. Фото з відкритих джерел

Джерело з Головного управління розвідки України розповіло УП про новий рекорд відстані з якої було атаковано військовий об’єкт на території Росії.

"Український безпілотник подолав відстань у понад 1800 кілометрів до об'єкта противника, встановивши новий рекорд діапазону ураження для дронів-камікадзе", — повідомили у ГУР.

Наразі наслідки влучання про РЛС дальнього виявлення цілей "Воронеж М" уточнюються.

Попередній рекорд дальності українські сили встановили 9 травня, коли безпілотник завдав удару по НПЗ "Газпром нафтохім Салават" в Башкортостані. Тоді дрон подолав відстань близько 1500 км.

"Воронеж М" – це частина російського сімейства стаціонарних загоризонтних радіолокаційних станцій великої дальності. За допомогою цих РЛС виявляють космічні та аеродинамічні об’єкти, зокрема крилаті та балістичні ракети на відстані до 6 тис. км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна здійснила атаку по стратегічному військовому об'єкту ядерного попередження "Воронеж-ДМ" у Краснодарському краї РФ. За словами американського експерта, Україна таким чином перетнула червоні лінії, які встановила Росія.

Також "Коментарі" писали, що президент Володимир Зеленський назвав кількість ракет, які є на балансі в Росії. Виявилось, що за останній рік війни їх в армії РФ стало більше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини