Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський назвав кількість ракет у росіян: шокуючі цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський назвав кількість ракет у росіян: шокуючі цифри

Росія накопичила ракет до систем С-300 більше, ніж у неї було до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

23 травня 2024, 10:33 comments3363
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українське керівництво, зокрема і військове неодноразово повідомляло  про кількість ракет, які залишились у Росії. Останні дані, які оприлюднив Володимир Зеленський означають, що росіяни не просто мають велику кількість ракет, а їх запаси збільшуються.

Зеленський назвав кількість ракет у росіян: шокуючі цифри

Зенітно-ракетний комплекс С-300. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю для The New York Times Володимир Зеленський розкритикував позицію Заходу, зокрема США, які не дають дозволу щодо використання американської зброї для ударів по території РФ. Таким чином росіяни мажуть накопичувати свої ресурси, включно з ракетами.

"І якщо ми не можемо дотягнутися до тих районів, то що говорити про місця масового скупчення їхньої техніки на території Росії? Це їх величезна перевага... Використання систем С-300 — вони накопичили 10 тис. ракет С-300. Десять тисяч — це знову їх перевага", — сказав Зеленський та додав, що у світі є зброя, яка цьому може протистояти, проте Україна не має дозволу її використовувати.

У вересні 2023 року тодішній речник Повітряних Сил Юрій Ігнат заявив, що у Росії близько 7 тис. ракет. А озвученні Зеленським цифри щодо запасів росіян у 10 тис. ракет для С-300, означають, що росіяни за рік поповнили свої запаси ще на близько 3 тис. ракет. Крім того, 10 тис. ракет, це більше ніж запаси Росії до початку повномасштабного вторгнення.

Зазначимо, що ракети до систем С-300 можуть бути різних типів, тому в статистиці, ймовірно, враховувався не один тип ракети, а загальна сукупність ракет для зенітно-ракетних комплексів С-300.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський заявив, що світ може припинити російську агресію та покласти край тероризму РФ, проте для цього потрібна політична воля.

Також "Коментарі" писали, що Володимир Зеленський назвав "винних" у тому, що росіяни почали наступ на Харківщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 травня 2024, 11:36

Пусть лучше гражданин зеленский расскажет, как дела с ракетами обстоят у нас. И как себя чувствует ВПК в целом. Что там с массовым роизводством оружия и боеприпасов. Как там миллион дронов, уже летает? А сколько там ракет осталось у противника - это вопрос второй, главное, чтобы нам было чем отбиваться.

бука

23 травня 2024, 10:09

Пиздежь, ракети закончились еще в прошлом году и новых, без украинского Южмаша, рашка сделать не может. Разве что у северной кореи или ирана выпросила чуток.


Новини