Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна влітку зможе перейти у наступ: у США зробили оптимістичний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна влітку зможе перейти у наступ: у США зробили оптимістичний прогноз

Сенатор Грем заявив, що через затримку допомоги від США Україна втратила темп, але зараз "є шанс перезавантажити цю війну"

10 червня 2024, 10:55
Поділіться публікацією:

Завдяки допомозі від США українська армія цього літа зможе повернути собі впевненість у своїх силах на полі бою та перейти у наступ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю в програмі CBS "Face the Nation" зробив сенатор Ліндсі Грем, який представляє Республіканську партію.

Україна влітку зможе перейти у наступ: у США зробили оптимістичний прогноз

Ліндсі Грем. Фото з відкритих джерел

"Або ми збираємося допомогти Україні, чи ні. Настав час дати їм F-16, дозволити їм керувати літаками, далекобійною артилерією для поразки цілей усередині Росії", — заявив політик.

Грем заявив, що через затримку допомоги від США Україна втратила темп, але зараз "є шанс перезавантажити цю війну", оскільки Київ має зброю.

За його словами, ЗСУ треба перейти у наступ. "Думаю, влітку Україна поверне собі військовий імпульс", — додав Ліндсі Грем.

Сенатор заявив, що активи Путіна треба переслідувати у всьому світі.

"Візьміть гроші із суверенних фондів Росії та віддайте їх Україні. У Європі знаходиться 300 млрд доларів із Росії. І суверенні активи, які ми повинні конфіскувати та передати Україні", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з президентом США Джо Байденом у Парижі поділився "дуже відвертою оцінкою" поточної ситуації у війні Росії проти України.

"Він поділився з президентом Байденом дуже відвертою оцінкою того, що відбувається, а також тиск, який вони (Ред. – в Україні) продовжують відчувати, особливо на сході, на Донбасі", — сказав Джон Кірбі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Байден вибачився перед Зеленським: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини