Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна вимагає вигнати Росію з Ради безпеки ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна вимагає вигнати Росію з Ради безпеки ООН

Після жорстокої страти українського військовополоненого

12 квітня 2023, 13:38
Поділіться публікацією:

Після поширення рашистами відео з жорстокою розправою над українським військовополоненим, яке прокоментували президент України, СБУ, ГУР Міноборони України, представники МЗС та офісу президента вимагають виключити РФ зі складу Ради безпеки ООН. Про це повідомляють "Коментарі".

Україна вимагає вигнати Росію з Ради безпеки ООН

Росія є членом Ради безпеки ООН та має право вето на рішення організації

"У мережі поширюється жахливе відео, як російські війська обезголовлюють українського військовополоненого. Це абсурд, що Росія, яка гірша за ІДІЛ, головує в РБ ООН. Російських терористів потрібно вигнати з України та ООН і притягнути до відповідальністі за їх злочини", — написав в Твіттер голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Його підтримав голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Росії не має бути в Радбезі ООН. Терористична країна не має головувати в Радбезі, не може мати права вето. Це абсурд", — написав в своєму телеграм-каналі Андрій Єрмак.

На жаль, за даними ЗМІ, це не єдине таке жахливе відео.

Нагадаємо, що українське суспільство раніше збурило відео розстрілу беззбройного українського військовополоненого під Бахмутом. Згодом була встановлена його особа. Те, що російські загарбники зробили з беззбройним українським полоненим, має стати сигналом для тих, хто шукає компроміси з агресором, кажуть експерти.

"Розстріл рашистами українського полоненого – не перший і, на жаль, не останній подібний злочин. Ми пам'ятаємо про кастрацію українського полоненого "вагнерівцями" влітку на Луганщині, про спалення українських полонених у Оленівці на Донеччині. Ми бачимо колективного путіна. Колективний "путінізм". Я вважаю, що людство має одного разу побачити фільм "Звичайний рашизм" за аналогією з документальною стрічкою "Звичайний фашизм" радянського режисера Михайла Рома. Ми маємо справу з людиноненависницькою ідеологією, яка існує на території найбільшої (географічно) держави у світі. І це лячно. Тому що її поділяють десятки мільйонів людей. Підтримка росіянами війни в Україні залишається доволі високою", — каже експерт про попередні військові злочини Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини