Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР назвали головну причину, чому РФ поширює відео зі стратою українських військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР назвали головну причину, чому РФ поширює відео зі стратою українських військових

В українській розвідці вважають, що РФ використовує відео зі стратою українських військових, щоб відбити у своїх бажання здатися

12 квітня 2023, 12:22 comments7518
Поділіться публікацією:

Російські пропагандисти активно розповсюджують жорстокі відео зі стратами українських захисників, щоб залякати українців та своїх. Таким чином, путінський режим хоче відбити бажання окупантів здаватися в полон. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

У ГУР назвали головну причину, чому РФ поширює відео зі стратою українських військових

Страта українського військового. Фото: із відкритих джерел

"Метою такої політики, зокрема, є спроба деморалізувати та посіяти паніку в українських Силах оборони, що їм не вдається. Також метою таких публічних звірств є залякування своїх бійців. Мовляв, ви не думайте здаватися в полон, оскільки в українському полоні робитимуть з вами те, що ми робимо з українськими бранцями", — заявив Андрій Юсов.

Він додав, що, незважаючи на жорстокість противника, Україна залишається демократичною державою і дотримується Женевських конвенцій. Тому ЗСУ продовжать брати російських окупантів у полон.

"З іншого боку, росіяни активніше звертаються і намагаються здаватися в полон. Ми можемо нагадати статистику, що березень став рекордним місяцем за кількістю заявок у проект "Хочу жити" — понад 3000 російських військових звернулися до українського проекту з інформацією про те, що вони хочуть здатися в полон", — зазначив представник розвідки.

Андрій Юсов додав, що Росія намагається унеможливити процес здачі окупантів у полон. Для цього на фронті часто з'являються загороджувальні загони, а всередині російського суспільства — репресії.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський прокоментував жахливу кару українського бранця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що говорить рішення Кремля з електронними повістками – перед якою дилемою опиняться росіяни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини