Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна використала на полі бою "розумну бомбу" JDAM
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна використала на полі бою "розумну бомбу" JDAM

Україна почала використовувати "розумну бомбу" JDAM, яка дозволяє знищувати важкодоступні військові об'єкти.

10 березня 2023, 15:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Збройні сили України почали використовувати проти російських окупантів американські "розумні бомби" JDAM-ER. Перше застосування відбулось кілька тижнів тому, проте відеоматеріали оприлюднили тільки на початку березня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ресурс Defense Express.

Україна використала на полі бою "розумну бомбу" JDAM

"Розумні бомби" JDAM. Фото з відкритих джерел

У мережу потрапило відео, де повідомлялось, що ЗСУ використали "розумну бомбу" JDAM на полі бою. Цю інформацію підтвердив американський генерал Джеймс Гекер, який командує Повітряними силами США в Європі. За його словами високоточні плануючі бомби потрапили в Україну три тижні тому.

Таким чином "розумні бомби" JDAM дали можливість Збройним силам України завдавати ударів по важкодоступним позиціям, які раніше не могли бути уражені з літаків чи систем HIMARS. Таким чином ЗСУ зможе знищувати такі захищені об’єкти як командні пункти, склади чи логістичні вузли.  Однак Джеймс Гекер, зазначає, що кількість переданих боєприпасів для України є невеликою.

"Розумна бомба" Joint Direct Attack Munition у своїй технології використовує GPS і таким чином перетворю звичайні снаряди, які намагались влучити у ціль у високоточну зброю, які не заважають погодні умови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ЗСУ вдалось знищили "летючий танк" російської армії поблизу Вугледару на сході України.

Також "Коментарі" писали про те, що воїни Збройних сил України змогли знищити секретний комплекс ФСБ РФ, який передавав позиції українських військових для російської армії. Розробка Росії отримала назву "Картограф" та використовувалась ще з 2014 року на території України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини