Головна Новини Суспільство Війна з Росією Воїни ЗСУ знищили секретний комплекс ФСБ РФ (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Воїни ЗСУ знищили секретний комплекс ФСБ РФ (ФОТО)

Українська армія збила російський засекречений безпілотний комплекс "Картограф", який використовує ФСБ у важливих напрямках для розвідки на фронті.

3 березня 2023, 13:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Українці бійці продовжують завдавати ворогу втрат у техніці. Цього разу воїни Збройних сил України повідомили, що збили російський безпілотний комплекс "Картограф", що використовується ФСБ РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Десантно-штурмові війська ЗСУ.

Воїни ЗСУ знищили секретний комплекс ФСБ РФ (ФОТО)

Українські військові збили російський секретний комплекс. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє офіцер підрозділу Десантно-штурмових військ, російський безпілотний апарат "Картограф" використовує Федеральна служба безпеки РФ для проведення розвідки на ключових напрямках військових дій в Україні.

Секретний розвідувальний дрон було створено у 2010 році на потреби ФСБ РФ. Російські війська його використовували у Сирії та в Україні. Безпілотний комплекс має 12 об’єктивів, тепловізори та може оперативно створити план місцевості та передати його військовим РФ. Безпілотник має синій корпус, який повинен був робити дрон невидимим для людського ока.

Переглянути вдалу роботу українських сил, які збили секретний безпілотний комплекс "Картограф" можна нижче:

Розвідувальний апарат є засекреченою технікою у РФ, а назву "Картограф" є неофіційною та отримана від українських військових. Російську секретну розробку вперше збили ЗСУ в Україні у 2014 році над Донецьком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна отримає футуристичну зброю. Уряд Німеччини замовив в оборонної компанії для України новітню систему протиповітряної оборони Skynex.

Також "Коментарі" писали про британську розвідку, яка звернула увагу на фактор, який надасть перевагу ЗСУ у напрямку Бахмута. Як виявилось це тепла погода, яка створить бездоріжжя для російської важкої техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ua_dshv/1062
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини