Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна терміново звернулася до союзників: якого озброєння критично не вистачає ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна терміново звернулася до союзників: якого озброєння критично не вистачає ЗСУ

ЗСУ відчувають гостру нестачу снарядів для артилерії

31 січня 2024, 22:21
Поділіться публікацією:

Україна попередила західних союзників про критичну нестачу артилерійських снарядів на фронті. Лист з відповідним повідомленням надіслав партнерам міністр оборони України Рустем Умеров, пише агентство Bloomberg, передає портал "Коментарі".

Україна терміново звернулася до союзників: якого озброєння критично не вистачає ЗСУ

Фронт потерпає від дефіциту артилерійських боєприпасів. Фото з відкритих джерел

Як пише Bloomberg, Умеров повідомив союзникам, що українська армія не має можливості використовувати більше двох тисяч артилерійських снарядів щодня на всій лінії фронту.

Видання відзначає, що можливості ЗСУ по застосуванню боєприпасів втричі менші за кількість снарядів, які використовує російська армія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що повідомлення про необхідність додатково мобілізувати 500 тисяч громадян зашкодило процесу мобілізації та створило додаткову напругу у суспільстві. При цьому Максим Жорін відзначив, що в умовах війни потрібно усвідомити, що більшість чоловіків мають служити або бути готовими до служби, а тому всі чоловіки повинні мати відповідну підготовку, щоби при необхідності стати на захист України.

"Коментарі" також повідомляли, що зміни до закону про мобілізацію передбачають скасування відстрочки для державних службовців, зокрема для правоохоронців. Згідно з запропонованими змінами, право на відстрочку можуть втратити працівники Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби, Національної поліції, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Служби судової охорони та Патронатної служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини