Головна Новини Суспільство Війна з Росією Що в Україні не так з мобілізацією: пояснення офіцера ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Що в Україні не так з мобілізацією: пояснення офіцера ЗСУ

У ЗСУ вважають помилкою озвучення кількості осіб, яку необхідно мобілізувати

30 січня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:

Заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що повідомлення про необхідність додатково мобілізувати 500 тисяч громадян зашкодило процесу мобілізації та створило додаткову напругу у суспільстві. Про це Жорін написав у Telegram, передає портал "Коментарі".

Що в Україні не так з мобілізацією: пояснення офіцера ЗСУ

Майор ЗСУ прокоментував мобілізацію в Україні. Фото з відкритих джерел

"Маніпуляція цифрою "500 тисяч" в контексті мобілізації створює лише штучну напругу та привертає увагу, яка взагалі не потрібна, не актуальна і не зовсім адекватна. Насправді зараз ситуацію змінила б і набагато менша кількість призваних у військо. Мобілізація — це постійний процес, який проходив весь час. Тут немає нічого нового і надзвичайного. Очевидно, що 500 тисяч ніхто завтра не буде набирати. Навіщо постійно прокручувати цю цифру, ніби всіх одномоментно збираються призвати", — написав майор ЗСУ.

При цьому Максим Жорін відзначив, що в умовах війни потрібно усвідомити, що більшість чоловіків мають служити або бути готовими до служби, а тому всі чоловіки повинні мати відповідну підготовку, щоби при необхідності стати на захист України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія готова воювати проти України щонайменше до 2027-28 рр. Російський диктатор Володимир Путін налаштований на продовження війни, оскільки переконаний, що економічна мобілізація зможе змінити хід війни на користь РФ. Зараз Росія витрачає 40% ВВП на війну, що перевищує витрати на охорону здоров’я і освіту. Наразі складно оцінити масштаб переходу економіки РФ на військові рейки, оскільки інформація про російську оборонну промисловість засекречена.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін переконаний, що українська влада має докладати зусилля для повернення з-за кордону чоловіків, які втекли від мобілізації. Майор ЗСУ додав, що "про моральну сторону питання" взагалі немає необхідності говорити, позаяк втікачі повели себе як "ганчірки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Це не смішно

31 січня 2024, 01:00

Власної зброї, боєприпаси не виготовляється, а людей грибутьна убой замість силовиків, бютжетників які присягу давали!!! Ракетної програми немає!!! зеленський з порошенком дно пробили!!!

Ігор

31 січня 2024, 00:27

А як же новий креатив-95 корумпованого Фюрера і спонсорів війни юдейців США і Європи? Новий сенс для черні йти вмирати, щоб підвищити ціну для Путіна - ціну-95. Як красиво! Це не просто Європу захищати, яка про це не просила. Або завадити Китаю Тайвань повернути, як Україні повернути Крим. Або палестинцям визвольну боротьбу вести. Тут все набагато більше: ціну-95 для Путіна підвищити!


Новини