Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ мобілізує економіку: ЗМІ розповіли про плани Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ мобілізує економіку: ЗМІ розповіли про плани Путіна

Війна з РФ триватиме ще щонайменше кілька років

27 січня 2024, 19:58
Поділіться публікацією:

Росія готова воювати проти України щонайменше до 2027-28 рр. Російський диктатор Володимир Путін налаштований на продовження війни, оскільки переконаний, що економічна мобілізація зможе змінити хід війни на користь РФ. Про це пише видання The Telegraph з посиланням на неназвані західні джерела, передає портал "Коментарі".

РФ мобілізує економіку: ЗМІ розповіли про плани Путіна

Путін готується продовжувати війну ще кілька років. Фото з відкритих джерел

Видання пише, що зараз Росія витрачає 40% ВВП на війну, що перевищує витрати на охорону здоров’я і освіту.

The Telegraph відзначає, що наразі складно оцінити масштаб переходу економіки РФ на військові рейки, оскільки інформація про російську оборонну промисловість засекречена.

При цьому видання констатує, що ВПК РФ "небезпечно та активно розвивається". Зокрема, за минулий рік Росія виготовила 1530 танків і 2518 броньованих машин. Виробництво танків збільшилося на 560%, а БТР — на 350%.

Крім того, пише The Telegraph з посиланням на джерела, Росія планує виготовляти 2 млн артилерійських снарядів на рік, що вдвічі більше, ніж очікували західні країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін закликав народних депутатів припинили "цирк" навколо ухвалення нового закону про мобілізацію та врешті проголосувати за нього. Армія потребує поповнення особового складу, а тому мобілізацію населення доведеться проводити у будь-якому випадку. Війна має стати спільною справою всього українського народу, а не обов’язком для пасіонарної меншості та просто фоновою подією для інших громадян.

"Коментарі" також писали, що Володимир Путін неофіційними каналами сигналізує США, що відкритий до обговорення майбутніх заходів безпеки для України. Російський диктатор, ймовірно, готовий розглянути відмову від вимоги нейтрального статусу України та невступу до НАТО, однак й надалі наполягатиме на визнанні контролю над окупованими українськими територіями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини