Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: які нововведення готуються для держслужбовців
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: які нововведення готуються для держслужбовців

Міноборони розповіло, які нововведення готуються до закону про мобілізацію

30 січня 2024, 22:29
Поділіться публікацією:

Зміни до закону про мобілізацію передбачають скасування відстрочки для державних службовців, зокрема для правоохоронців. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони, передає портал "Коментарі".

Мобілізація в Україні: які нововведення готуються для держслужбовців

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з запропонованими змінами, право на відстрочку можуть втратити працівники Бюро економічної безпеки, Державного бюро розслідувань, Державної виконавчої служби, Національної поліції, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України, прокуратури, Бюро економічної безпеки, Служби судової охорони та Патронатної служби.

Зазначається, що державні службовці категорій "Б" і "В" та співробітники органів місцевого самоврядування отримають бронь 50%. Крім того, відстрочку надалі матимуть всі голови міських, селищних рад і територіальних громад.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія готова воювати проти України щонайменше до 2027-28 рр. Російський диктатор Володимир Путін налаштований на продовження війни, оскільки переконаний, що економічна мобілізація зможе змінити хід війни на користь РФ. Зараз Росія витрачає 40% ВВП на війну, що перевищує витрати на охорону здоров’я і освіту. Наразі складно оцінити масштаб переходу економіки РФ на військові рейки, оскільки інформація про російську оборонну промисловість засекречена.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін переконаний, що українська влада має докладати зусилля для повернення з-за кордону чоловіків, які втекли від мобілізації. Майор ЗСУ додав, що "про моральну сторону питання" взагалі немає необхідності говорити, позаяк втікачі повели себе як "ганчірки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Артем Зеленов

21 лютого 2024, 15:33

Я звичайно розумію всі причини мобілізації в Україні. Але, чому деякі моменти суперечать законам? У мене батько у віці та інвалід другої групи. Отримав повістку і придатний. Вдалося домогтися справедливості тільки через адвоката Альва Прайвесі. І ось питання, навіщо тоді робити всі ці правки?


Новини