Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна створює нову модифікацію ракети комплексу "Нептун": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна створює нову модифікацію ракети комплексу "Нептун": подробиці

Ведеться робота зі створення так званого "довгого Нептуна"

4 грудня 2023, 15:34
Поділіться публікацією:

В Україні розробляють нову модифікацію ракети для вітчизняного ракетного комплексу "Нептун" Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю АрміяІнформ зробив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Україна створює нову модифікацію ракети комплексу "Нептун": подробиці

В Україні створюють ракети "Довгі Нептуни". Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра оборони зазначив, зараз ведеться робота зі створення так званого "довгого Нептуна".

"Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу "Нептун", …Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО. Наразі про це ми не можемо говорити докладно, скажу лише, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", – зазначив Іван Гаврилюк.

При цьому Гаврилюк відмовився розкрити більше деталей.

Видання "Мілітарний" зазначає, що від початку комплекс РК-360МЦ "Нептун" розроблявся для ураження бойових кораблів противника. Наразі, як передбачає ЗМІ, йдеться вже про версію крилатої ракети Р-360 для ураження наземних цілей.

Defense Express передбачає, що саме роботи над "Нептуном" є одним із пунктів із переліку "ракетне озброєння та боєприпаси", на які Україна наступного року має витратити 175 млрд грн.      

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому невдовзі можемо зіткнутися з новими викликами: як змінюється ситуація на військовому та дипломатичному фронтах. В ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню експерти детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що стримує партнерів від потужнішої підтримки України: яке питання має вирішити Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини