Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна штурмує Бахмут: Череватий заявив про успішні дії ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна штурмує Бахмут: Череватий заявив про успішні дії ЗСУ

Полковник Сергій Череватий повідомив про вдале просування українських підрозділів на бахмутському напрямку.

9 червня 2023, 18:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий розповів, що відбувається на українському фронті, зокрема і на Бахмутському напрямку, де українські військові активно штурмують позиції росіян. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Army Inform.

Україна штурмує Бахмут: Череватий заявив про успішні дії ЗСУ

Бої за Бахмут. Фото з відкритих джерел

Сергій Череватий у прямому ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів, що українські військові впродовж кількох днів проводять активні штурмові дії на Бахмутському напрямку. ЗСУ скористались ротацією російських військ та змістили лінію фронту.

"За попередню добу на деяких ділянках наші підрозділи просунулись загалом до 1200 м. Усе відбувається в рамках оборонної операції, яка вже триває багато місяців", — заявив Череватий.

Речник Східного угруповання вказує, що новоприбулі російські підрозділи, які замінили вагнерівців погано орієнтуються на місцевості та не провели необхідної попередньої розвідки.

"Наше головне завдання — максимально шкодити ворогу та вибивати його бойовий потенціал, як до цього ми робили із терористичними підрозділами "Вагнера". Тепер ми це робимо з мотострілецькими та повітрянодесантними підрозділами ворога", — повідомив Сергій Череватий.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЗСУ розповіли про нову тактику нічних атак Росії. Військові РФ випустили по Україні ракети Х-55, які використовують як ядерний носій.

Також "Коментарі" писали про те, що попри погані довгострокові наслідки, Україна може отримати певні військові переваги від російського підриву ГЕС. Військовий експерт зазначає, що після висихання затопленої місцевості українські сили можуть перейти у штурм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини