Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий аналітик вказує, як ситуація з вибухами на ГЕС може допомогти Україні у контрнаступі
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий аналітик вказує, як ситуація з вибухами на ГЕС може допомогти Україні у контрнаступі

Попри погані довгострокові наслідки, Україна може отримати певні військові переваги від російського підриву ГЕС.

8 червня 2023, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Британський військовий аналітик Шон Белл розповів, як Україна може використати наслідки російського підриву дамби та підтоплених регіонів нижче за течією Каховського водосховища для вдалих військових дій проти російських сил. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Військовий аналітик вказує, як ситуація з вибухами на ГЕС може допомогти Україні у контрнаступі

Українські військові. Фото з відкритих джерел

Військовий аналітик зазначає, що підрив дамби має мало користі для України зараз, а Росія таким чином заблокувала можливі атаки українських сил з флангів. Попри це, коли повінь висохне, територія може стати фронтом для українського наступу. За інформацією України Росія замінувала дамбу ще минулого року. І тримала цей козир, адже українські сили могли зазнати значної шкоди від підриву Каховської ГЕС під час контрнаступу.

"Росіяни розіграли цю карту, але протягом кількох тижнів територія висохне, і тому фланг потенційно відкривається для наступу", — говорить Шон Белл.

Белл погоджується з тим, що підрив дамби матиме погані довгострокові наслідки для України, місцевих жителів та регіону загалом. Попри це Україна у військовому сенсі може отримати певні переваги у порівнянні з ситуацією, яка була раніше.

"У військовому плані, тепер, коли ця карта знята зі столу, вода висохне, земля висохне, і це відкриє фронт, якого Україна, можливо, не очікувала мати так рано", — стверджує британський військовий аналітик.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український аналітик розглянув можливі сценарії майбутнього для Росії та вказав на найбільш імовірний - гіпотеза варлордів.

Також "Коментарі" писали про Пригожина, який розповів про жахливий план Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини