Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ЗСУ розповіли про нову тактику нічних атак Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У ЗСУ розповіли про нову тактику нічних атак Росії

Росіяни випустили по Україні ракети Х-55, які використовують як ядерний носій.

9 червня 2023, 14:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів про довготривалу нічну повітряну тривогу. За його словами росіяни намагаються виявити слабкі місця в системі протиповітряної оборони України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

У ЗСУ розповіли про нову тактику нічних атак Росії

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

В ефірі телемарафону "Єдині новини" речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що в ніч на 9 червня Росія одночасно запустила по території України ракети, безпілотники та підняла в повітря свої бомбардувальники. Усі ці чинники призвели до довготривалої нічної повітряної тривоги.

"Цієї ночі ворог направив дрони-камікадзе, розвідувальні дрони та ракети, які літали колами. Мета таких дій розосередити увагу ППО, знайти слабкі місця ППО, для виснаження боєкомплекту, а також традиційно посіяти паніку", — розповів Ігнат.

Щодо бомбардувальників, то речник Повітряних сил вказав, що росіяни використовують їх для тренувань, а також для спроби дестабілізації ситуації в Україні, на що і працює російська пропаганда.

Ігнат також вказав, що російські війська запустили ракету Х-55, яка використовується як ядерний носій, однак ворог застосував її без боєголовки. Ігнат пояснює, що таким чином Росія намагається змусити Україну витрачати свої боєприпаси, а також перевіряє можливість ППО збивати ракети Х-55.

Нагадаймо, що нічна тривога 9 червня тривала понад чотири години.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник російських найманців Євген Пригожин розповів про можливий план Росії з використанням ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали про аналітика, який заявив, що Китай готує план на випадок смерті Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини