Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна розпочала переговори з Німеччиною щодо передачі систем ППО Patriot
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна розпочала переговори з Німеччиною щодо передачі систем ППО Patriot

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, найкращий спосіб захистити Польщу та інші країни НАТО — розмістити вказану техніку у західних регіонах нашої держави.

2 грудня 2022, 16:17
Поділіться публікацією:

Незважаючи на відмову офіційного Берліна поставити Україні ЗРК Patriot Київ все ж таки розпочав переговори з урядом ФРН про передачу цих систем ППО. Їхнє розміщення у західних регіонах нашої країни – це найкращий спосіб захистити Польщу та інші країни НАТО від будь-яких інцидентів. Як передає видання "Коментарі", про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у розмові з журналістами "Polsat News".

Україна розпочала переговори з Німеччиною щодо передачі систем ППО Patriot

Пускові MIM-104 Patriot. Фото US Army

Глава МЗС України підтвердив інформацію про те, що Україна солідарна з Польщею щодо розміщення ЗРК Patriot у західних областях. Це зможе убезпечити від ракетного обстрілу не лише Польщу, а й інші країни НАТО.

Дмитро Кулеба зізнався, що питання постачання Patriot в Україну обговорюється на всіх можливих міжнародних майданчиках. Зокрема, ця тема торкається, коли йдуть переговори та консультації зі США, які мають технології Patriot. Окрім цього, обговорення йде з іншими країнами, які можуть вплинути на позитивне вирішення питання.

Головний дипломат України також прокоментував побоювання, які висловили окремі німецькі політики щодо відправлення згаданих систем ППО до України. За його словами, ФРН уже передавала нашій країні зброю, яка дозволяє знищувати рашистів. Patriot — це оборонна техніка, покликана захистити мирних громадян від ударів окупантів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін поговорив із Шольцем – розповів, чому б'є ракетами українськими містами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – можливо черговий жест доброї волі: окупанти починають "евакуацію" з Каховки на Херсонщині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини