Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна пригрозила атаками на нафтогазову інфраструктуру Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна пригрозила атаками на нафтогазову інфраструктуру Росії

Україна може відповісти, якщо РФ знову атакує енергетичні об'єкти країни

11 листопада 2023, 19:58
Поділіться публікацією:

Україна не виключає атаки на нафтогазову інфраструктуру РФ у відповідь на посилення російських обстрілів української електромережі цієї зими. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю виданню Politico.

Україна пригрозила атаками на нафтогазову інфраструктуру Росії

Нафтодобуток

Галущенко зазначив, що Україна очікує посилення фізичних атак з боку РФ з настанням похолодання, коли люди більше залежатимуть від енергії, необхідної для обігріву житла. Київ у відповідь може атакувати нафтогазові родовища.

Заява українського міністра енергетики пролунала після того, як президент України Володимир Зеленський у жовтні сказав, що Київ "відповість", якщо Росія посилить атаки на енергосистему цієї зими. Відповідаючи на запитання Politico про те, чи означає заява Зеленського, що відповідь України може включати атаки на великі нафтогазові родовища Росії, Галущенко відповів: "Це було б справедливо".

— Ми б відповіли тим же, атакувавши їхню енергетичну інфраструктуру, — підкреслив Галущенко. При цьому чиновник зазначив, що не вважає, що це призведе до світового зростання цін на енергоносії, оскільки нафту та газ "можна купити не лише у Росії".

— Я впевнений, що світ упорається, — зазначив Галущенко.

Тим часом, президент Палестини заявив про готовність до виборів, але з Єрусалимом. Світова спільнота шукає вихід із конфлікту в секторі Газа.

У Росії заявили про НП через "втручання сторонніх осіб".

А експерти розповіли, чому зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна може стати вирішальною. Ця зустріч здатна зняти низку питань з порядку денного, суттєво знизити зовнішньополітичну напругу між Вашингтоном та Пекіном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини