Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна повернула трьох полонених з Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна повернула трьох полонених з Угорщини

Раніше їх та їх побратимів Угорщині передала Росія

20 червня 2023, 21:48
Поділіться публікацією:

Посольству України в Будапешті вдалося вивезти із Угорщини трьох українських військовополонених, з числа полонених переданих Росією через посередництво Російської православної церкви Угорщині. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка.

Україна повернула трьох полонених з Угорщини

Звільнені

"Вони вже перебувають на українській території, їм надається всіляка підтримка, — розповів Олег Ніколенко. — Українські дипломати разом із Координаційним штабом з питань поводження із військовополоненими та іншими причетними органами України продовжують вживати активних заходів, аби повернути додому решту вивезених із Росії в Угорщину українських захисників".

Загалом, за суперечливими даними, Росія передала Угорщині 11 огромадян України угорського походження.

Раніше Держсекретар Угорщини з міжнародних зв’язків Золтан Ковач в коментарі CNN повідомив, що більшість з цих військових мали угорське громадянство, а решта "отримали статус біженця в Угорщині". Також повідомив, що вони самі захотіли поїхати до Угорщини і тепер вільні. За його словами, угорський уряд більше не відстежує їхнє місце перебування.

Віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн підтвердив, що групу українських військовополонених із Закарпаття 8 червня Росія передала Угорщині на її прохання.

9 червня українська сторона звернулася до Будапешта з проханням невідкладно забезпечити до українців доступ для українського консула, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу. Українські дипломати станом на 19 червня не отримали доступу до військовополонених, яких РФ передала Угорщині.

Тим часом, Ганна Маляр: Головний удар ще попереду

Син Байдена погодився визнати провину

А дружина скандального нардепа Тищенка розповіла, чому він не пішов на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини