Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна почала виробляти власні снаряди та зброю: Зеленський розкрив подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала виробляти власні снаряди та зброю: Зеленський розкрив подробиці

Наразі ведуться переговори з партнерами щодо розширення виробництва.

30 вересня 2023, 11:15
Поділіться публікацією:

В Україні запустили власне виробництво артилерійських систем 155 калібрів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на міжнародному форумі оборонних індустрій повідомив президент Володимир Зеленський.

Україна почала виробляти власні снаряди та зброю: Зеленський розкрив подробиці

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Глава української держави розповів, Україна розпочала виробництво не лише снарядів "натовського" калібру 155 мм, а й самих гармат.

"Ми зацікавлені у локалізації виробництва техніки та передових оборонних систем, які сьогодні дають результат на фронті", — наголосив президент.

Володимир Зеленський розповів, що Україна також веде переговори із партнерами щодо спільного виробництва зброї.

Зазначимо, у проекті державного бюджету на наступний рік збільшено витрати на підготовку виробництва зброї – одразу у сім разів. Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на цю статтю витрат витратять 55,8 млрд. гривень.                                                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сценарії чекають на Україну в опалювальному сезоні – чи є ще санкції, які зупинять РФ

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що плануються потужні заходи щодо посилення держави за дні вересня, а також йде робота над змістовним наповненням жовтня і листопада. За словами глави держави, Україна отримає більші можливості для свого захисту. Які очікування від жовтня на всіх фронтах (військовий, у внутрішній та зовнішній політиці, економіці)? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини