Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала від Польщі перші танки Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала від Польщі перші танки Leopard

Ймовірно, вони братимуть участь в українському контрнаступі

24 лютого 2023, 18:05
Поділіться публікацією:

Про передачу польських танків Leopard українським збройним силам на засіданні Ради національної безпеки оголосив президент Польщі Анджей Дуда. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на TVN24 .

Україна отримала від Польщі перші танки Leopard

"Леопарди" перейдуть у контрнаступ

Зокрема, Дуда сказав, що прем'єр-міністр Матеуш Моравецький прибув сьогодні до столиці України у зв'язку з цією подією.

"Це перші танки, які прибудуть до України в рамках коаліційної танкової допомоги, ініціатором якої ми були від початку", — заявив глава польської держави.

Польща планувала поставити в Україну 14 танків Leopard, скільки конкретно їх передано Анджей Дуда не сказав.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, Україна планує сформувати, як мінімум, два танкові батальйони, на озброєнні яких будуть танки Leopard2.

Тим часом стало відомо про нову тактику окупантів щодо використання так званих джихад-бронемашин. РФ проводить спільні з Китаєм навчання біля берегів ПАР. А у ЗСУ пояснили причину затишшя біля морських берегів України.

"Леопард" (нім. Leopard) — основний танк, та його модернізовані варіанти, що перебували на озброєнні Збройних сил ФРН, до 1980-х років, а також у збройних силах Нідерландів, Бельгії, Норвегії, Данії, Австралії та Італії, де він збирався за ліцензією. Танк досі перебуває на озброєнні танкових формувань сухопутних військ збройних сил різних країн світу і постійно модернізується. Перебував на озброєнні ЗС ФРН (бундесвер) до 2010 року; йому на зміну прийшов Леопард.

Історія створення "Леопарда" сягає 1956 року, коли Італія, Франція та Західна Німеччина (ФРН) вирішили спільно розробити основний танк, який міг би скласти конкуренцію з вогневої потужності, мобільності та бронезахисту основним танкам держав — учасниць Варшавського Договору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини