Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримала боєприпаси від неочікуваного союзника
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала боєприпаси від неочікуваного союзника

Генерального штабу України опублікував зображення зі снарядами пакистанського виробництва, які вже опинились на українському фронті.

26 березня 2023, 12:55 comments2961
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генштаб ЗСУ опублікував фотографії на яких українські військові тримають 122-мм ракети Yarmuk пакистанського виробництва, які можна використовувати для установок залпового вогню "Град". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Facebook Генерального штабу України.

Україна отримала боєприпаси від неочікуваного союзника

Україна стріляє з РСЗВ "Град". Фото з відкритих джерел

На початку лютого повідомлялось, що Пакистан може відправити Україні близько 10 тис. боєприпасів для РСЗВ "Град". Тепер Генштаб ЗСУ опублікував фото, що ці снаряди вже в Україні.

Офіційні представники Пакистану повідомляли, що країна дотримується нейтралітету та не відправляє зброю безпосередньо Україні. Ця зброя потрапила не напряму до України, а була придбана союзниками і відправлена до Києва. Ймовірний шлях снарядів Yarmuk проходив з пакистанського міста Карачі до Німеччини, а звідти через Польщу на український фронт.

122-мм ракети Yarmuk виготовляються оборонним підприємством Pakistani Ordnance Factories (POF). Ці боєприпаси є аналогічними до радянських 9М22У, що здатні завдавати удару на відстань до 20,5 км.

Україна отримала боєприпаси від неочікуваного союзника - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Північна Македонія відправила Україні штурмові літаки СУ-25 у 2022 році, а тепер збирається надати ще 12 гелікоптерів Мі-8. Цю військову техніку у 2001 році Україна відправила до Північної Македонії для боротьби проти місцевих сепаратистів, які хотіли розділити країну.

Також "Коментарі" писали про 12 друзів Володимира Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії. У список ганебних країн потрапили неочікувані держави, а деякі виявились поза рейтингом друзів Путіна.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини