Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає велику партію установок Gepard: від кого чекати допомогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає велику партію установок Gepard: від кого чекати допомогу

США викупили для України велику партію установок Gepard

13 листопада 2023, 15:25
Поділіться публікацією:

США ухвалили рішення викупити у Йорданії 60 самохідних зенітних установок Gepard для якнайшвидшого відправлення в Україну. Раніше військову техніку було продано Амману Нідерландами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "De Telegraaf".

Україна отримає велику партію установок Gepard: від кого чекати допомогу

Gepard в кількості 60 установок передадуть Україні. Фото: Getty Images

Авторам матеріалу через джерел стало відомо, що американський уряд заплатив за транспортні засоби 110 млн. євро.

Уряд прем'єр-міністра Марка Рютте продав зброю німецького виробництва, яка пішла до Йорданії у 2016 році, за 21 млн євро, що газета назвала "смішною ціною". Тоді угоду розкритикували як голландські збройні сили, що послаблювали.

Gepard може стати дуже корисним Україні, адже ця установка може збивати літаки та гелікоптери. Проте українські захисники використовуватимуть ці системи переважно для захисту від безпілотників у зимовий період, зазначають журналісти.

De Telegraaf зазначає, що це дозволить заощадити боєприпаси для більш дорогих зенітних систем, таких як Patriot або Iris-T.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням холодів тема російських атак на українську енергосистему і нашої готовності до цього стає більш обговорюваною. Міністр енергетики Герман Галущенко запевняє, що російська армія зараз масово не атакує ракетами та дронами енергетичну інфраструктуру, вичікуючи, коли стане холоднішою. При цьому Галущенко, як раніше президент України Володимир Зеленський, вважає справедливим завдавати ударів у відповідь по російській енергетичній інфраструктурі. Як оцінюєте дані заяви та загалом підготовку України до атак ворога по нашій енергосистемі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи реально зараз рухатися до мети про вихід на кордони 1991 року: як може змінитись війна найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини