Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає майже 70 тисяч: яка країна заявила про готовність підтримати ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає майже 70 тисяч: яка країна заявила про готовність підтримати ЗСУ

Німеччина замовила майже 70 тисяч снарядів для України

15 грудня 2023, 13:07
Поділіться публікацією:

Німеччина поставить Україні додаткові 155 міліметрові боєприпаси для захисту від російської агресії. Бюджетний комітет Бундестагу Німеччини схвалив рамкову угоду щодо виробництва артилерійських снарядів. Як повідомляє портал "Коментарі", відповідна інформація опублікована на сайті комітету.

Україна отримає майже 70 тисяч: яка країна заявила про готовність підтримати ЗСУ

Снаряди. Фото: із відкритих джерел

Згідно з повідомленням, французька оборонна компанія поставить 68 тисяч фугасних снарядів для українських збройних сил на суму 278 млн. євро. Держави-партнери отримають допомогу у вигляді військової техніки та матеріалів у рамках ініціативи уряду Німеччини.

Боєприпаси калібру 155 міліметрів стріляють, наприклад, із самохідної гаубиці Panzerhaubitze 2000. Німеччина поставила Україні 14 самохідних гаубиць, які добре зарекомендували себе у боях. Крім того, українські екіпажі проходять навчання у Німеччині.                                     

Рамкова угода з виробником передбачає можливість виробництва та постачання до 350 тисяч снарядів. Інші країни також можуть взяти участь у проекті, оскільки він є частиною ініціативи ЄС щодо прискорення постачання, закупівлі та виробництва боєприпасів для України. Йдеться також про збільшення виробництва боєприпасів у Європі у довгостроковій перспективі, щоб держави-члени ЄС могли поповнити свої запаси боєприпасів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – стала відома країна, яка поставить Україні 200 тисяч артилерійських снарядів .

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ЄС виявився не готовим поставити обіцяні снаряди Україні: які перспективи подальшої підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини