Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна отримає далекобійну зброю: в Естонії розповіли, перед яким вибором опиниться Європа
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає далекобійну зброю: в Естонії розповіли, перед яким вибором опиниться Європа

В Естонії попередили, що на Україну чекає важкий період, Європі доведеться самій відповідати за безпеку

2 березня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Цього року найважчий період у війні для України ще попереду. Європі доведеться самій відповідати за свою безпеку та приймати непрості рішення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Міністерства оборони Естонії Кусті Сальм, повідомляє "ERR".

Україна отримає далекобійну зброю: в Естонії розповіли, перед яким вибором опиниться Європа

Естонія. Фото: із відкритих джерел

Канцлер висловив думку, що важкий період буде, доки допомога Заходу не дозволить Україні досягти рівноваги у війні.

Сальм висловив сподівання, що найближчими місяцями Європа виділить кошти, щоб купити для України далекобійну зброю.

"Я думаю, що цей день настане в найближчі пару місяців. Це станеться, коли ситуація на українському фронті стане ще важчою, а сигнали через океан будуть ще дивнішими. Це і стане тим моментом, коли Європі доведеться насправді самостійно відповідати". за свою безпеку", — вважає естонський чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представники країн НАТО все голосніше говорять про ймовірність війни з РФ. Особливо у разі програшу України. Та сама Німеччина розглядає сценарії війни з Росією. Представники Альянсу почали обговорювати та відправлення своїх військових до України. Про що говорять подібні заяви, наскільки велика можливість прямого зіткнення? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна увійшла до чергової військової весни. Путінські виступи останнього часу демонструють, що Росія має намір продовжувати війну лише імітуючи зацікавленість у переговорах. Вона проводить наступ по всій лінії фронту, користуючись тим, що ЗСУ критично не вистачає боєприпасів, та й власне живої сили, у США стараннями трампістів продовжує блокуватися пакет нової допомоги нашій країні, а Європа надто повільно перезапускає власний ВПК та прозріває щодо РФ. На що нам чекати від першого місяця весни-2024? Експерти розповіли про це порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини