Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна невдовзі може отримати новітню підводну зброю, яка стане бідою для росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна невдовзі може отримати новітню підводну зброю, яка стане бідою для росіян

Швеція може надати Україні потужну підводну зброю для знищення російських кораблів та інших цілей у Чорному морі.

25 лютого 2024, 08:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Швеція оголосила новий пакет допомоги на 680 млн доларів для України, який включає кілька видів катерів Combat Boat та Group Boats. Крім того, у пакеті вказаний пункт "підводна зброя", яким може бути новітня розробка Torped 47 або SLWT від компанії Saab.

Україна невдовзі може отримати новітню підводну зброю, яка стане бідою для росіян

Шведська підводна зброя Torped 47 (SLWT). Фото з відкритих джерел

Головною проблемою в Чорному морі залишається російський військово-морський флот, зокрема і підводні човни. Україна вдало знищує Чорноморський флот РФ, однак може ще більше покращити потенціал для ударів по військових об'єктах Росії.

Як повідомляє Defense Express, Швеція могла надати Україні найновітніші торпеди Torped 47 (SLWT), які стали на озброєння цієї країни у 2022 році. 

Torped 47 здатні атакувати надводні об’єкти, або підводі човни на глибині близько 300 метрів. Загальна вага торпеди 340 кг, а бойової частини 50. Довжина ракети 2,85 м. 

Шведські торпеди можуть наводитись на відстані понад 20 км. Таким чином нею можна озброїти українські дрони Sea Baby або Magura V5 і використати їх не лише як дрони-камікадзе, а й як носії зброї, які можуть запускати SLWT по ворожих цілях з відносно безпечної відстані.

Іншим варіантом, який в пакеті допомоги записано як  "підводна зброя" можуть бути Torped 45. Це старіша шведська торпеда, яку в країні замінюють на Torped 47 (SLWT). Вона була створена в 90-ті роки, має схожі характеристики, однак трохи менші можливості для автономного наведення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ліквідацію російського корабля ВДК "Цезар Куніков".

Також "Коментарі" писали, що в Повітряних силах назвали кількість літаків, які залишились у Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини