Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Генштабі відреагували на знищення десантного корабля "Цезар Куніков"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Генштабі відреагували на знищення десантного корабля "Цезар Куніков"

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ліквідацію російського корабля ВДК "Цезар Куніков".

14 лютого 2024, 10:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 лютого українські сили знищили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков". Інформацію про знищення російського корабля підтвердив Генштаб ЗСУ.

У Генштабі відреагували на знищення десантного корабля "Цезар Куніков"

ВДК "Цезар Куніков". Фото з відкритих джерел

У Генеральному штабі ЗСУ відреагували на інформацію про ліквідацію російського ВДК "Цезар Куніков" та підтвердили про знищення корабля поблизу Алупки спільними силами ЗСУ та підрозділами української розвідки.

"ЗСУ спільно з підрозділами ГУР МО знищили великий десантний корабель окупантів – "Цезар Куніков". У момент ураження він перебував в територіальних водах України поблизу Алупки", — заявили у Генштабі.

Нагадаємо, що спочатку інформацію про затоплення корабля поширили місцеві телеграм канали в Криму. Міноборони Росії не коментували знищення великого десантного корабля "Цезар Куніков".

"Цезар Куніков" − це великий десантний корабель довжиною 112,5 метрів. Судно озброєне 57-мм артилерійськими установками АК-725, переносними зенітно-ракетними комплексами та обладнане корабельними системами залпового вогню А-215 "Град-М". 

Зазначимо, що ВДК "Цезар Куніков" був названий на честь радянського офіцера та командира десантного загону Цезара Львовича Кунікова, який помер 14 лютого 1943 року, тобто рівно 81 рік тому з дня знищення російського корабля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ГУР прокоментували затоплення російського ракетного катера "Івановець".

Також "Коментарі" писали, що росіяни скиглять через знищений літак А-50. Заявили про "чорні дні" через вдалі дії українських сил. Крім того, за місяць після ліквідації літака А-50 Міноборони РФ не прокоментувало ситуацію та офіційно не заявили про знищення російського літака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини