Головна Новини Суспільство Війна з Росією Серйозний результат. У ГУР пояснили важливість знищення "Івановца"
commentss НОВИНИ Всі новини

Серйозний результат. У ГУР пояснили важливість знищення "Івановца"

У ГУР прокоментували затоплення російського ракетного катера "Івановець"

1 лютого 2024, 21:04
Поділіться публікацією:

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що знищення бійцями спецпідрозділу Group 13 ворожого ракетного катера "Івановець" є дуже серйозним результатом, оскільки на озброєнні Чорноморського флоту РФ було лише три таких катери.

Серйозний результат. У ГУР пояснили важливість знищення "Івановца"

Ракетний катер "Івановець". Фото: із відкритих джерел

В ефірі національного телемарафону Андрій Юсов розповів, що знищення катера "Івановець" — це "серйозний результат, тому що таких кораблів, так званих ракетних катерів, на озброєнні Чорноморського флоту Росії було три", а тепер у них на один такий катер стало менше.

"Це була також гордість флоту окупантів. Проте ми бачимо, що ця гордість не змогла впоратися з викликами. Під час бойового чергування він був знищений без будь-якої надії на відновлення", — сказав представник ГУР.

За словами Андрія Юсова, росіяни намагалися врятувати катер, однак рятувальні заходи не мали жодних результатів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ніч із 31 січня на 1 лютого воїни спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Івановець" Чорноморського флоту РФ. Судно ворога знаходилося на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Внаслідок низки прямих попадань у корпус російський корабель отримав пошкодження, не сумісні з подальшим рухом. "Івановець" дав крен на корму і затонув.

"Коментарі" також писали, що майор ЗСУ Максим Жорін вважає, що російська армія не планує зупинятися і дійде туди, куди зможе фізично дійти. Він зауважив, на західні держави вони транслюють "готовність Путіна до компромісу і перемовин" тоді, як сам Путін відкрито говорить про плани продовжувати захоплення нових територій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини