Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ігнат назвав кількість літаків, які має Росія: скільки знищили ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігнат назвав кількість літаків, які має Росія: скільки знищили ЗСУ

Юрій Ігнат повідомив про чисельність Росавіації. Таким чином стало відомо скільки літаків має армія Росії.

21 лютого 2024, 14:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Росія має на озброєнні близько 1500 літаків. За його словами Україна вже знищила серйозний відсоток російських літаків за час від початку повномасштабної війни в Україні.

Ігнат назвав кількість літаків, які має Росія: скільки знищили ЗСУ

Знищений російський винищувач. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат під час інтерв’ю для видання "Укрінформ" розповів про кількість російських літаків, які має на озброєнні армія РФ.

"У Росії багато авіації. Приблизно 1500 бойових літаків, які Росія має в складі по всій території, плюс є якісь застарілі на зберіганні. Гелікоптерів теж у них достатньо. Але, якщо навіть із 1500 знищено близько 300, то це серйозний відсоток. Ви щодня бачите знищення їхньої авіатехніки", — сказав Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил пояснив, що до статистики входять як транспортні літаки, так і стратегічна авіація, винищувачі, штурмовики та той авіатранспорт, який був знищений на землі.

Також Юрій Ігнат зауважив, що Росія постійно отримує нові літаки. Однак за словами речника ВП їх не велика кількість.

"Наприклад, минулого року було поставлено чотири літаки СУ-30СМ, кілька СУ-34. Це не так багато, як вони це пафосно заявляють. Але знищено нами, як бачите, теж чимало", — додав Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генсек НАТО Єнс Столтенберг пояснив, чи може Україна отримати дозвіл від західних партнерів використовувати винищувачі F-16 для ударів по території Росії.

Також "Коментарі" писали про міністерку оборони Нідерландів Кайсу Оллонґрен, яка повідомила, коли Україна отримає винищувачі F-16. За її словами це станеться у 2024 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини