Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Нідерландах повідомили, коли Україна отримає винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нідерландах повідомили, коли Україна отримає винищувачі F-16

Очільниця Міноборони Нідерландів розповіла, коли її країна передасть бойові літаки F-16 Україні.

31 січня 2024, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що Україна отримає винищувачі F-16 цього року. Однак не назвала точної дати передачі бойових літаків для України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

У Нідерландах повідомили, коли Україна отримає винищувачі F-16

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Кайса Оллонґрен прибула до Брюсселю, де має відбутись неформальну зустріч міністрів оборони країн Європейського Союзу. Перед зустріччю міністерка оборони Нідерландів зробила кілька заяв місцевим журналістам, зокрема про передачу винищувачів Україні.

"Ми дійсно наполегливо працюємо над цим. Над цим також наполегливо працюють українці. Це станеться цього року. Я впевнена в цьому", — сказала Кайса Оллонґрен.

За її словами Нідерланди впевненні, що бойові літаки F-16 будуть передані Україні, але наразі точного терміну поставок винищувачів немає.

"Я не можу назвати конкретний час і дату просто зараз", — додала Оллонґрен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи можуть пілоти F-16 з інших країн воювати на боці України. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, що Україна могла б отримати літаки F-16 до кінця 2023 року, однак у цьому немає сенсу, адже ще досі проходить навчання українських пілотів та обслуговуючого персоналу. Однак американський пілот та український військовий оглядач вважають, що Україна могла б залучати іноземних пілотів, поки триває навчання українських.

Також "Коментарі" писали про "найсмертоноснішого" пілота F-16, який назвав перші цілі для західних винищувачів в Україні. За його словами Україна має отримати контроль над повітряним простором, що вплине на подальші військові дії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини