Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна не поспішає з отриманням літаків F-16: Ігнат розповів, у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна не поспішає з отриманням літаків F-16: Ігнат розповів, у чому причина

Триває процес навчання пілотів, готується інфраструктура

20 січня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Західні партнери надають Україні велику військову підтримку, проте отримати одразу велику кількість ракет або тих самих літаків F-16 не можна, оскільки місця їх зберігання одразу стануть мішенню для російських ударів. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Фокусу" розповів речник Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Україна не поспішає з отриманням літаків F-16: Ігнат розповів, у чому причина

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Він зазначив, що партнери України добре поінформовані про те, "скільки летіло, скільки збито, скільки ми витратили". За його словами, щоразу витрачаючи певну кількість ракет, Україна формує запит до партнерів щодо постачання нової партії ракет до ППО, але це робиться не публічно.

"Ми не можемо відразу взяти величезну кількість ракет — їх потрібно зберігати, а ворог рано чи пізно дізнається про це. Розвідка, на жаль, у них працює і немає великого сенсу розміщувати в Україні повні склади з боєприпасами", — зазначив речник ПС.

За його словами, те саме стосується і літаків F-16, адже якщо їх взяти зараз, то вони стануть гарною мішенню для ворога.      

"Отримуватимемо тоді, коли буде все для цього готове: люди, які пілотуватимуть, люди, які обслуговуватимуть їх, аеродромна інфраструктура тощо. Коли все буде готове, тоді буде раціональне зерно для розміщення літаків в Україні. А поки нехай їх там підремонтують, модернізують, щоб служили нам вірою та правдою", — додав Ігнат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чекаємо на F-16: у Міноборони відповіли, чи вже готують аеродроми.

Також видання "Коментарі" повідомляло – літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини